Nyheder:
Vi arbejder lige nu på at få at få sat nogle rigtig gode rabat ordninger op til vores besøgende, så i har mulighed for at spare penge og få nogle gode tilbud på brænde via billig-briketter.dk

Hvilke træ briketter skal man bruge?

Choosing the best mobile kitchenEt spørgsmål som man ofte hører inden for dette område, er hvilke slags træ briketter skal jeg anvende i min brændeovn, når jeg skal varme huset op? Skal jeg købe dyre kvalitets briketter, hardwood briketter med lang brændetid eller blot købe billige briketter på tilbud? Hjemmesiden Mobile kitchen – how to decorate the perfect event, har testet nogle af de forskellige muligheder og kommet frem til at forskellen ofte ikke er alt for stor.
Lad os start med at se lidt på de forskellige muligheder.

Hardwood Træbriketter

Disse træbriketter består af de ting træsorter, og har oftest et hul i midten for at opnå en bedre forbrændingen. Prisen er ofte noget højrer and de andre typer, men så har de også en længere brændetid, hvilket i nogle tilfælde kan være en stor fordel (f.eks. hvis man ønsker varme igennem det meste af natten). Ser man på prisen i forhold til hvor meget varme man får for pengene, så er Hardwood briketterne ikke de mest økonomiske, men har man brug for den længere brændetid, så kan de nogle gange være de ekstra penge værd. En type af Hardwood træbriketter er f.eks. Biostænger. Hardwood er ikke lige så populære som de almindelige RUF briketter, hovedsageligt på grund af prisen. Kvaliteten er ofte bedre på Hardwood.

RUF Briketter

Den klassiske gule savsmuds briket, som de fleste af os kender og anvender, har fået sit navn efter den tyske briketpresser som anvendes til fremstillingen af dem. De består hovedsageligt af rest spåner fra træindustrien, og dermed kan det være meget forskelligt hvilke typer træ som anvendes til fremstillingen. Dette betyder også at man kan være heldig at få nogle som brænder rigtigt godt, og næste gang man bestille, får man så nogle som brænder mindre godt. Her er kvaliteten også temmelig vigtigt, for køber man man en palle billig briketter, så risikere man nu og da at de kommer fra en forhandler, som ikke går op i kvalitet. Det betyder at man kan risikere at nogle af briketterne indeholder affalds træ, sand, limrester og andet som ikke hører hjemme i denne her slags produkter. Derfor anbefaler de fleste eksperter at man køber fra godkendte forhandlere, som har styr over hvor de får deres produkter fra eller selv fremstiller dem. Vil man være helt sikker på at kvaliteten er i top, og at træet som er brugt, kommer fra bæredygtigt dyrkning, så er det øko-briketter man skal anvende, dog er det en noget dyrere løsning, for noget som ikke nødvendigvis giver mere varme. Man nogle går meget op i at det skal være økologiske og bæredygtige produkter, her vil disse måske være en god mulighed.

Udover disse typer som vi har nævnt ovenover, er der et hav af andre modeller som f.eks. bøgebriketter, økobriketter, sedi-briketter, savsmulsbriketter, loka-briketter, Ronda træbriketter, Rondo træbriketter, Pinikay træbriketter osv.

Hvor kan man købe briketter billigt?

Mens mange ofte søger på ting som briketter tilbud, så er det stadig en del som stadig vælger at købe billige træbriketter til sin brændeovn, i lokale forhandlere som eksempelvis Jem og Fix, Bauhaus, Silvan, Harald Nyborg, Bilka eller XL byg. Prisen er ofte lidt højere end hos Netforhandlere som f.eks. Kvalibrænde, men så har du mulighed for at tage dem med her og nu (hvis du har plads til dem).

Hvis du ønsker at få så meget varme som muligt for dine penge, så gælder det om at finde billig briketter i god kvalitet. F.eks. vente med at købe til at man falder over et godt tilbud på mærke produkter, eller der er en god rabat hos sin faste forhandler. Tilmeld dig evt. deres nyhedsbrev for på den måde at altid få de bedste og mest attraktive tilbud.